Decentrale Selectie Erasmus Universiteit

Waarom Geneeskunde studeren aan de Erasmus Universiteit?

Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit staat hoog aangeschreven, en dat is niet zonder reden. De vele voordelen van Geneeskunde studeren aan de Erasmus Universiteit zijn:

 • Tijdens de opleiding is er extra aandacht voor jou als persoon. Hierbij is er veel ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Er zijn veel mogelijkheden om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen!
 • Vanaf dag 1 is er al patiëntencontact.
 • De faculteit heeft niet alleen een geneeskunde master, maar ook masters waarbij je wat meer het onderzoek in gaat. 
 • De geneeskunde faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam staat wereldwijd hoog aangeschreven (bron: QS World University Rankings)

De selectieprocedure

Hoe ziet de selectieprocedure er eigenlijk uit?

De selectie vindt plaats tussen 15 januari en 15 april. Onderstaand alvast een paar belangrijke data. Helaas zijn nog niet alle data van het gehele selectieproces bekend. Deze zullen later worden aangepast of toegevoegd in het overzicht.

Grofweg kan de selectie in vier delen opgedeeld worden:

 

 1. Portfolio invullen en maken E-module
  Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor het invullen van de E-module 'Kennismaking studie en beroep' en het maken van de voorbereidende opdracht. Deadline voor het maken van de E-module en het inleveren van de voorbereidingsopdracht en het portfolio is 5 februari 2024. Lever je na 5 februari in? Dan ben je te laat, word je niet uitgenodigd voor de selectiedag en krijg je geen rangnummer.
 2. College dag
  24 februari 2024: Je kijkt een college van een half uur ter voorbereiding op de selectiedag.
 3. Selectie dag
  Tijdens de selectiedag maak je opdrachten die gericht zijn op communicatie, samenwerken en wetenschappelijk denken. [Maart]
 4. Uitslag van de selectie
  Op grond van de selectiecriteria wordt een ranking vastgesteld. Op 15 april ontvang je via Studielink je rangnummer. Als jouw nummer in aanmerking komt voor plaatsing, krijg je een plaats aangeboden.

 

Let op!

Kandidaten die gemiddeld gelijk aan of hoger scoren dan een 8,25 voor de 5-vwo eindcijfers voor de 6 vakken Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie samen en voldaan hebben aan de E-module en de voorbereidingsopdracht, en een voldoende scoren voor het onderdeel motivatie van het portfolio. Deze kandidaten krijgen een plaatsbaar rangnummer.

 

Mocht je onzeker zijn over de selectieprocedure, niet getreurd! Medician is er voor je!