Wat bieden wij aan?


Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de studie geneeskunde (biomedische wetenschappen of tandheelkunde) aan de Radboud Universiteit! Wij van Medician Nijmegen organiseren een gratis decentrale selectietraining om eerste generatie studenten, kandidaten zonder academisch/medisch netwerk en kandidaten uit een laag sociaaleconomisch milieu ook een goede kans te bieden om geneeskunde te studeren. Naast dat wij deze mensen een goede start willen bieden, zijn wij van mening dat artsen uit kwetsbare groepen met hun ervaringen een positief effect op hun collega’s en de geneeskunde hebben. Wij geloven dat het vorige leidt tot betere zorg voor kwetsbare groepen. Kom je zelf niet uit de vorige genoemde groepen, maar is er een andere reden waarom je geen goede kans hebt gehad, dan kun je mogelijk toegelaten worden tot onze training.

 

De begeleidingsdagen voor 2024 zijn:

  • 21 januari

  • 11 februari

  • 18 februari


Onze training bestaat uit twee onderdelen: een voorbereidend deel én een fysiek deel.

Voorbereiding op de trainingsdagen én selectie

Allereerst verschaffen we deelnemers informatie over welke Biologie, Natuurkunde en Scheikunde onderwerpen relevant zijn om te beheersen. Vervolgens zullen we enkele door ons gekozen onderwerpen toelichten op fysieke trainingsdagen.  Voor de communicatietoets hebben we een reader ontwikkeld welke men als voorbereiding dient te bestuderen.


Fysieke trainingsdagen

Ten slotte gaan we oefenen met de BNS-stof met uitgebreide feedback en uitleg. De fysieke trainingsdagen (1 à 2) vinden s ’avonds of het weekend plaats.  De specifieke data en locatie volgen helaas na de inschrijvingsdeadline, dus het is belangrijk hier rekening mee te houden. We begrijpen dat het vervelend is dat de data nog niet bekend zijn, maar tegelijkertijd is het tijd vrijmaken een relatief klein offer voor een goede voorbereiding op de selectie.

Voor de BNS-toets training en onderwijs over enkele BNS-onderwerpen mogen ook biomedische wetenschappen of tandheelkunde kandidaten van het Radboud meedoen.