Voor wie zijn onze cursussen?

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 14:30

Bij Medician geloven we in gelijke kansen voor iedere student. Echter, we moeten wel de realiteit waarnemen. De realiteit dat er veel mensen zijn die niet een eerlijke kans hebben tijdens de selectie. Het problematische aan deze situaties is vaak dat een (aankomend) student hier weinig aan kan doen. Niet iedereen heeft immers een rijk (medisch en professioneel) netwerk of een ouder persoon binnen de familie die ervaring heeft met de decentrale selectie van Geneeskunde. 

 

Ook zien we in recente jaren dat er cursusbureaus opgericht zijn die het verschil tussen de rijke en de arme student alleen maar groter maakt. Dat vinden wij bij Medician een verontrustende ontwikkeling. Om deze reden hebben wij Medician dan ook opgericht. Voor de student die geen of weinig begeleiding vanuit huis kan verwachten, de student die geen peperdure cursus kan betalen om zich optimaal voor te bereiden. 

 

Kortom, Medician is er voor:

  • Eerste generatie studenten
  • Studenten afkomstig van een familie met een laag inkomen/ weinig vermogen. 
  • Studenten met een gemarginaliseerde achtergrond

 

 

Herken jij jezelf in één of meerdere van de bovenstaande situaties? Schroom dan niet en meld je aan. Medician is er voor je! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Maysoen Ayada
2 jaar geleden

Hi Medician,

Ik ben maysoen en ik ben 18 jaar oud. Momenteel bevind ik mij in mijn examenjaar. Na de middelbare school wil ik tandheelkunde studeren aan de ACTA. Nu heb ik het een en ander gelezen op de site, alleen zijn er een aantal dingen nog onduidelijk voor mij. Zo vind ik het onderdeel persoonlijk dossier een beetje vaag. Wat heb jij aan je persoonlijk dossier toegevoegd en hoe moeten de bewijsstukken eruit zien? Ik zou het op prijs stellen als jij misschien een voorbeeld kan sturen van één van je bewijsstukken, zodat ik een idee heb van hoe dat eruit moet zien. Daarnaast zou ik heel graag aan de training willen deelnemen. Ik hoop graag van jullie te horen!

Mvg,

Maysoen Ayada